POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO RIST.PL

POLITYKA PRYWATNOŚĆI W SKLEPIE INTERNETOWYM RIST.PL

Ochrona Twoich danych osobowych jest dla nas bardzo ważna. Dlatego przetwarzamy Twoje dane wyłącznie na podstawie regulacji prawnych (DSGVO, TKG 2003). W tej polityce prywatności informujemy Cię o najważniejszych aspektach przetwarzania danych osobowych na naszej stronie.

1. Przegląd ochrony danych

Ogólnie

Poniżej znajduje się prosty przegląd informujący co dzieje się z Twoimi danymi osobowymi kiedy odwiedzasz naszą stronę internetową. Dane osobowe to to każda informacja z jaką możesz być osobiście powiązany. Szczegółowe informacje o ochronie danych znajdują się poniżej w naszej polityce prywatności.

Zbieranie danych na naszej stronie

Kto jest odpowiedzialny za zbieranie danych na tej stronie internetowej?

Dane zbierane na tej stronie są przetwarzane przez operatora tej strony. Dane kontaktowe do operatora można znaleźć w wymaganym obwieszczeniu prawnym tej strony.

Jak zbieramy Twoje dane?

Niektóre dane są zbierane kiedy nam je podajesz. To mogą być na przykład dane, które podajesz w formularzu kontaktowym.

Inne dane są zbierane automatycznie przez nasze systemy informatyczne kiedy odwiedzasz stronę internetową. Te dane są głównie techniczne takie jak przeglądarka internetowa, system operacyjny, który używasz lub kiedy odwiedziłeś stronę. Te dane są zbierane automatycznie jak tylko odwiedzasz naszą stronę.

Jak używamy Twoich danych?

Część danych jest zbierana aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony. Inne dane mogą być użyte do analizowania jak odwiedzający używają strony internetowej.

Jakie masz prawa odnośnie swoich danych?

Zawsze masz prawo zażądać informacji o danych przechowywanych o Tobie, o ich źródle, o ich adresatach i celu ich zbierania bez żadnych opłat. Masz także prawo do ich korekty, zablokowania i usunięcia. Możesz skontaktować się z nami w każdym momencie używając adresu podanego w obwieszczeniu prawnym jeśli masz więcej pytań w sprawie prywatności i ochrony danych. Możesz także złożyć  skargę we właściwej instytucji.

Analiza i narzędzia stosowane przez osoby trzecie

Podczas odwiedzania naszej strony, analizy statystyczne dotyczące zachowania w sieci mogą być wykonywane. To się dzieje głównie przy użyciu ciasteczek i analizy. Analiza Twojego zachowania w sieci jest zazwyczaj anonimowa, tj. nie będziemy mogli zidentyfikować Ciebie na podstawie tych danych. Możesz sprzeciwić się tej analizie lub ochronić się przed nią poprzez nieużywanie pewnych narzędzi. Szczegółowe informacje można znaleźć w następującej polityce prywatności.

Możesz sprzeciwić się tej analizie. Poniżej informujemy jak skorzystać z tych opcji.

2. Informacje ogólne i obowiązkowe

Ochrona danych

Ochrona Twoich danych dla operatorów tej strony jest bardzo ważna. Traktujemy Twoje dane jak poufne, w zgodności z ustawowymi regulacjami dotyczącymi ochrony danych i tej polityki prywatności.

Kiedy korzystasz z tej strony, różne dane osobowe będą zbierane. Dane osobowe to każda informacja poprzez którą możesz być osobiście zidentyfikowany. Ta polityka prywatności wyjaśnia jakie informacje zbieramy i do czego je wykorzystujemy. Ona wyjaśnia także jak i w jakim celu to się dzieje.

Proszę zauważyć, że dane przesyłane przez Internet (np. poczta elektroniczna) mogą być narażone na złamanie bezpieczeństwa. Całkowita ochrona Twoich danych przed dostępem osób trzecich nie jest możliwa.

Odwołanie Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych

Wiele operacji przetwarzających Twoje dane jest tylko możliwych za Twoją wyraźną zgodą. Możesz odwołać swoją zgodę w każdym momencie ze skutkiem w przyszłości. Nieformalny e-mail będzie wystarczający.

 

Szyfrowanie SSL i TLS

Ta strona używa szyfrowania SSL i TLS dla celów bezpieczeństwa i dla ochrony przekazywanych treści poufnych takich jak zapytania, które przesyłasz do nas jako operatora strony. Możesz rozpoznać szyfrowane połączenie w adresie swojej przeglądarki, kiedy to zmienia się z „http://" na https://. Widnieje wtedy ikona kłódki w adresie Twojej przeglądarki.

Jeśli szyfrowanie SSL i TLS jest aktywne, dane, które do nas przesyłasz nie mogą być czytane przez podmioty trzecie.

Szyfrowane płatności na tej stronie

Jeśli będziesz związany umową sprzedaży, która wymaga od Ciebie wysłania nam informacji dotyczących Twoich płatności (np. numeru konta dla polecenia zapłaty), będziemy wymagali tych danych do przeprowadzenia płatności.

Transakcje płatnicze, które używają powszechnego środka płatności ((Visa/MasterCard, polecenie zapłaty) są tylko wykonywane poprzez szyfrowane połączenia SSL i TLS. Możesz rozpoznać szyfrowane połączenie w adresie swojej przeglądarki kiedy zmienia się z "http://" na https:// i kiedy ikona kłódki w Twojej przeglądarce jest widoczna.

W przypadku komunikacji szyfrowanej, jakiekolwiek dane dotyczące płatności, które nam dostarczasz nie mogą być czytane przez podmioty trzecie.

Informacja, blokowanie, wykasowywanie

Jak dozwolone przez prawo, masz prawo bezpłatnie otrzymać w każdym momencie informacje o Twoich danych osobowych, które są przetrzymywane, jak o ich źródle, adresatach i celu w jakim zostały przetworzone. Masz także prawo do korekty tych danych, ich blokowania i usunięcia. Możesz skontaktować się z nami w każdym momencie używając podanego adresu w informacji prawnej , jeśli masz dalsze pytania odnośnie danych osobowych.

3. Zbieranie danych na naszej stronie

Ciasteczka

Niektóre nasze strony używają ciasteczek. Ciasteczka nie uszkadzają Twojego komputera i nie zawierają żadnych wirusów. Ciasteczka pomagają ulepszać naszą stronę, aby była bardziej przyjazna dla użytkowników, sprawniejsza i bezpieczniejsza. Ciasteczka to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na Twoim komputerze i zapisywane przez Twoją przeglądarkę.

Większość ciasteczek z jakich korzystamy są nazywane „ciasteczkami sesyjnymi”. Są automatycznie usuwane po Twojej wizycie. Inne ciasteczka pozostają w pamięci Twojego urządzenia dopóki ich nie usuniesz. Te ciasteczka umożliwiają rozpoznanie Twojej wyszukiwarki, kiedy odwiedzasz stronę po raz kolejny. Możesz skonfigurować swoją przeglądarkę, aby informowała Cię o używaniu ciasteczek, tak abyś mógł decydować za każdym razem czy chcesz akceptować czy odrzucać ciasteczka. Alternatywnie, twoja przeglądarka może być skonfigurowana tak aby automatycznie akceptować ciasteczka pod pewnymi warunkami lub zawsze je odrzucać lub automatycznie kasować ciasteczka przy jej zamykaniu. Blokowanie ciasteczek może ograniczać funkcjonalność tej strony internetowej.

 

Ciasteczka, które są potrzebne do komunikacji elektronicznej lub do dostarczania pewnych funkcji, z których chcesz korzystać (takie jak wózek zakupowy) są przechowywane zgodnie z Art. 6 paragraf 1, list DSGVO. Operator strony internetowej ma słuszny interes w przechowywaniu ciasteczek, aby dostarczany serwis był zoptymalizowany bez błędów technicznych. Jeśli inne ciasteczka (takie jak te wykorzystywane do analizy Twojego zachowania w sieci) są także przechowywane, będą one traktowane osobno w tej polityce prywatności.

 

Pliki logowania się do serweru

Dostawca strony internetowej automatycznie zbiera i przechowuje informacje, które Twoja przeglądarka automatycznie przesyła do nas w „plikach logowania się do serwisu”. Są nimi:

Nazwa głównego komputera

 

Te dane nie będą łączone z danymi z innych źródeł.

 

Podstawą do przetwarzania danych jest Art. 6 (1) (f) DSGVO, który pozwala przetworzonym danym wypełnić kontrakt lub służy zabiegom przedkontraktowym.

Rejestracja na tej stronie

Możesz zarejestrować się na naszej stronie, aby mieć dostęp do dodatkowych funkcji tu oferowanych. Dane wchodzące będą tylko wykorzystywane do używania strony lub serwisu na który się zarejestrowałeś. Obowiązkowe informacje zażądane podczas rejestracji muszą być dostarczone w pełni. W innym przypadku, odrzucimy Twoją rejestrację.

Aby poinformować Cię o ważnych zmianach takich jak zakres naszej strony lub zmiany techniczne, będziemy używać adresu e-mail podanego podczas rejestracji.

Będziemy przetwarzać Twoje dane podane podczas rejestracji tylko na podstawie Twojej zgody zgodnie z  Art. 6 (1)(a) DSGVO.

Możesz odwołać swoją zgodę w każdym momencie ze skutkiem w przyszłości. Nieformalny e-mail z taką prośbą będzie wystarczający. Dane przetworzone przed otrzymaniem Twojej prośby będą mogły nadal legalnie być przetwarzane.

Będziemy kontynuować przechowywanie zebranych danych podczas rejestracji tak długo jak będziesz zarejestrowany na naszej stronie. Ustawowe okresy retencyjne pozostaną bez zmian.

Przetwarzanie danych (dane klienta i kontraktu)

Zbieramy, przetwarzamy i używamy danych osobowych na tyle ile jest to niezbędne do ustanowienia lub modyfikowania prawnych relacji między nami (master data). To się dzieje na podstawie Art. 6 (1) (b) DSGVO, który pozwala na przetwarzanie danych w celu wypełnienia kontraktu lub dla zabiegów przedkontraktowych. Zbieramy, przetwarzamy i używamy Twoich danych osobowych kiedy wchodzisz na naszą stronę (dane użytkowania) tylko na tyle ile jest to niezbędne, aby umożliwić Ci wejście na nasz serwis lub wystawić Ci za to rachunek.

Zebrane dane klientów będą usunięte po zakończeniu zamówienia lub relacji biznesowych. Ustawowe okresy retencyjne pozostaną bez zmian.

Dane przesyłane podczas zawierania umowy ze sklepami internetowymi, sprzedawcami i zamówieniami pocztowymi

Przesyłamy dane osobowe do podmiotów trzecich tylko do tego stopnia na ile wymaga tego wypełnienie warunków Twojego kontraktu, na przykład, do firm, którym powierzono dostarczenie towarów do Twojej lokalizacji lub do banków, którym powierzono wykonywanie Twoich płatności. Twoje dane nie będą przesyłane dla żadnych innych celów, chyba, że wyraziłeś swoją zgodę na to. Twoje dane nie będą ujawniane podmiotom trzecim dla celów reklamowych, chyba, że wyraziłeś na to swoją zgodę.

Podstawą przetwarzania danych jest Art. 6 (1) (b) DSGVO, który pozwala przetwarzać dane, aby wypełnić kontrakt lub dla zabiegów przedkontraktowych.

 

Analityka i reklamowanie

Google Analytics

Ta strona używa Google Analytics, internetowego serwisu analizy. To jest obsługiwane przez Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

 

Google Analytics używa tak zwanych “ciasteczek”. To są pliki tekstowe, które są przechowywane na komputerze i które pozwalają na analizowanie używania strony internetowej przez Ciebie. Informacja wygenerowana przez ciasteczko na temat Twojego użytkowania strony jest zazwyczaj przekazywana do serwera Googla w USA i tam przechowywana.

 

Ciasteczka Google Analytics są przechowywane na podstawie Art. 6 (1) (f) DSGVO. Operator strony ma stosowny interes w analizowaniu zachowania użytkownika, aby zoptymalizować stronę internetową i jej reklamy.

 

Anonimizacja Protokołu Internetowego

 

Zaaktywowaliśmy funkcję protokołu internetowego na tej stronie. Twój adres IP będzie skrócony przez Google w Unii Europejskiej lub inne podmioty na mocy Porozumienia Europejskiej Wspólnoty Ekonomicznej przed przesłaniem do Stanów Zjednoczonych. Tylko w wyjątkowych sytuacjach pełen adres protokołu internetowego jest przesyłany do serwera w Stanach Zjednoczonych i tam skracany. Google będzie używał tych informacji w imieniu operatora tej strony aby ocenić Twoje użytkowanie tej strony, aby opracowywać raporty dotyczące aktywności na stronie i aby dostarczać inne serwisy dotyczące aktywności na stronie i użytkowania Internetu dla operatora strony. Adres protokołu internetowego przekazywanego przez Twoją przeglądarkę jako część Google Analytics nie będzie scalony z innymi danymi przetrzymywanymi przez Google.

Wtyczka przeglądarki

Możesz zapobiec przetrzymywaniu ciasteczek poprzez wybór odpowiednich ustawień w swojej przeglądarce. Jednakże, chcemy zaznaczyć, że robiąc tak, nie będziesz mógł cieszyć się pełną funkcjonalnością tej strony. Możesz nie dopuścić, aby dane wytworzone przez ciasteczka, które dotyczą Twojego użytkowania strony (włączając Twój adres protokołu internetowego) były przekazywane Google, aby dane nie były przetwarzane przez Google, poprzez ściągnięcie i zainstalowanie wtyczki przeglądarki dostępnej pod poniższym linkiem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

 

Sprzeciw wobec zbieraniu danych

Możesz zapobiec zbieraniu danych przez Google Analytics, gdy klikniesz na poniższy link. Ciasteczko ‘’wycofania się” będzie ustawione, aby ochronić Twoje dane przed zbieraniem podczas przyszłych wizyt na tej stronie: Wyłącz Google Analytics

 

Więcej informacji o tym jak Google Analytics zajmuje się danymi użytkownika, jest dostępnych w polityce prywatności Google:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.

 

Outsourcing przetwarzanych danych

Podpisaliśmy umowę z Google na outsourcing przetwarzanych danych i w pełni wypełniamy surowe wymagania  odnośnie ochrony danych osobowych w trakcie używania Google Analytics.

 

Demograficzne zbieranie danych przez Google Analytics

Ta strona używa funkcji demograficznych Google Analytics. To pozwala na tworzenie raportów zawierających zestawienia o wieku, płci i zainteresowań osób odwiedzających stronę. Te dane pochodzą z reklamy ukierunkowanej na zainteresowania od Google i z danych od odwiedzających podmiotów trzecich. Zebrane dane nie mogą być przypisane do konkretnych osób. Możesz zablokować tę funkcję w każdym momencie poprzez regulację ustawień reklam na swoim koncie Google lub możesz zabronić zbierania Twoich danych przez Google Analytics jak opisane w sekcji „Odmowa zbierania danych”.

 

Google AdWords i Google Conversion Tracking

Ta strona używa Google AdWords. AdWords to internetowy program reklamowy od Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, United States ("Google").

 

W ramach Google AdWords używamy tak zwanego śledzenia konwersji. Kiedy klikasz na reklamę obsługiwaną przez Google, ustawione jest ciasteczko śledzące konwersję. Ciasteczka to małe pliki tekstowe, które przechowuje Twoja przeglądarka na Twoim komputerze. Te ciasteczka tracą ważność po 30 dniach i nie są wykorzystywane do osobistej identyfikacji użytkownika. Jeśli użytkownik odwiedza pewne strony internetowe i ciasteczko jeszcze nie straciło ważności, Google i ta strona mogą dostrzec, że użytkownik kliknął na reklamę i przeszedł dalej na tę stronę.

 

Każdy reklamodawca Google AdWords ma inne ciasteczko. Dlatego, ciasteczka nie mogą być śledzone używając strony internetowej reklamodawcy AdWords. Informacje uzyskane dzięki ciasteczku konwersji są używane do tworzenia statystyk konwersji dla reklamodawców AdWords, którzy zgodzili się na śledzenie konwersji. Klienci są informowani o całkowitej liczbie użytkowników, którzy kliknęli na ich reklamę i byli przekierowani na stronę śledzenia konwersji. Jednakże, reklamodawcy nie otrzymują żadnych informacji, które mogłyby być użyte do osobistej identyfikacji użytkowników. Jeśli nie chcesz brać udziału w śledzeniu, możesz się łatwo wypisać z tego poprzez zablokowanie ciasteczka śledzącego konwersję poprzez zmianę ustawień przeglądarki. W ten sposób nie będziesz uwzględniony w statystykach śledzenia konwersji.

 

Ciasteczka konwersji są przechowywane na podstawie Art. 6 (1) (f) DSGVO. Operator strony internetowej ma słuszny interes w analizowaniu zachowania użytkownika w celu optymalizacji jego strony internetowej i reklam.

 

Więcej informacji o Google AdWords i Google Conversion Tracking dostępne w polityce prywatności Google: https://www.google.de/policies/privacy/.

 

Możesz skonfigurować swoją przeglądarkę aby informowała Cię o używaniu ciasteczek, tak abyś mógł decydować za każdym razem czy je akceptujesz czy je odrzucasz. Alternatywnie, Twoja przeglądarka może być skonfigurowana tak, aby automatycznie akceptować ciasteczka pod pewnymi warunkami lub zawsze je odrzucać lub automatycznie je kasować przy zamykaniu przeglądarki. Blokowanie ciasteczek może ograniczać funkcjonalność tej strony.

 

4. Newsletter

Dane newsletter’a

Jeśli chciałbyś otrzymywać naszego newsletter’a, wymagamy aktualnego adresu e-mail, jak również informacji, która pozwoli zweryfikować, że jesteś właścicielem konkretnego adres e-mail i że zgadzasz się na otrzymywanie tego newsletter’a. Żadne dodatkowe informacje nie są zbierane lub są zbierane dobrowolnie. Wykorzystujemy te dane, aby wysyłać wymagane informacje i nie przekazujemy ich podmiotom trzecim.

 

Dlatego będziemy przetwarzać każde dane, które wprowadzisz do formularza kontaktowego za swoją zgodą zgodnie z Art. 6 (1) (a) DSGVO. Możesz odwołać swoją zgodę na przechowywanie Twoich danych i adresu e-mail jak i ich wykorzystywanie na przesłanie newsletter’a w każdym momencie np. poprzez kliknięcie w newsletter’ze na link „wypisz się”. Dane przetworzone przed otrzymaniem Twojej prośby mogą być nadal przetwarzane.

 

Dane podane podczas zapisania się na newsletter’a będą wykorzystywane do rozpowszechniania newsletter’a dopóki nie wypiszesz się z subskrypcji- wtedy to Twoje dane będą skasowane. Dane, które przechowywujemy dla innych celów (np. adres e-mail dla członków) pozostają nienaruszone.

 

5. Wtyczki i narzędzia

Czcionki Google Web

Dla jednolitego wyglądu czcionek, ta strona używa czcionek internetowych dostarczanych przez Google. Kiedy otwierasz stronę, Twoja przeglądarka ładuje wymagane czcionki internetowe w pamięć podręczną przeglądarki, aby prawidłowo wyświetlała tekst i czcionki.

 

W tym celu Twoja przeglądarka musi nawiązać bezpośrednie połączenie z serwerami Google. W ten sposób Google wie, że wchodzono na nasza stronę internetową, przez Twój adres IP. Wykorzystujemy czcionki Google Web, aby zapewnić jednolitą i atrakcyjną prezentację naszej strony. To stanowi słuszny interes zgodnie z Art. 6 (1) (f) DSGVO.

Jeśli Twoja przeglądarka nie wspiera czcionek internetowych, standardowa czcionka jest używana przez Twój komputer.

 

Więcej informacji o operowaniu danymi użytkownika, można znaleźć na https://developers.google.com/fonts/faq i w polityce prywatności Google https://www.google.com/policies/privacy/.

 

Google Maps

Ta strona używa serwisu Google Maps przez API. To jest operowane przez Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

 

Aby używać Google Maps, konieczne jest zapisanie adresu IP (protokołu internetowego). Ta informacja jest ogólnie przekazywana do serwera Google w USA i tam przechowywana. Dostawca tej strony nie ma wpływu na przesyłanie tych danych.

 

Używanie Google Maps ma na celu sprawić, aby nasza strona była atrakcyjna i ulepszyć lokalizację miejsc określonych przez nas na tej stronie. To stanowi uzasadniony interes zgodnie z Art. 6 (1) (f) DSGVO.

 

Więcej informacji o operowaniu danymi użytkownika, można znaleźć w deklaracji Google o ochronie danych https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

 

6. Dostarczyciele serwisu płatniczego

PayPal

Nasza strona akceptuje płatności przez PayPal. Dostarczycielem serwisu jest PayPal (Europa) S.à.r.l & Cie, S.C.A. (22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg.

 

Jeśli wybierasz płatność przez PayPal, dane płatnicze, które dostarczysz, będą dostarczane przez PayPal na podstawie Art. 6 (1) (a) (Zgoda) and Art. 6 (1) (b) DSGVO (Przetwarzane dla celów umowy). Masz możliwość odwołać swoją zgodę w każdym momencie ze skutkiem w przyszłości. To nie wpływa na przetwarzanie danych zebranych wcześniej.

 

Klarna

Nasza strona akceptuje płatności przez Klarna. Ten serwis jest dostarczany przez Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden.

 

Klarna oferuje różne opcje płatności (np. płatność w ratach). Jeśli chcesz płacić poprzez Klarna, Klarna będzie zbierać od Ciebie różne dane osobowe. Więcej informacji można znaleźć w polityce prywatności Klarna: https://www.klarna.com/de/datenschutz/.

 

Klarna używa ciasteczek, aby zoptymalizować użycie rozwiązań checkout. Optymalizowanie rozwiązań checkout dostarcza słusznego interesu w rozumieniu Art. 6 (1) (f) DSGVO. Ciasteczka są to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na Twoim sprzęcie i nie są szkodliwe. One pozostają na Twoim sprzęcie dopóki ich nie skasujesz. W celu uzyskania dalszych informacji jak Klarna używa ciasteczek, zobacz link https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/policy/cookie/de_de/checkout.pdf.

 

Dane są przesyłane do Klarna na podstawie Art. 6 (1)(a) (Zgoda) and Art. 6 (1)(b) DSGVO (przetwarzanie dla celów umowy). Możesz odwołać swoją zgodę w każdym momencie ze skutkiem w przyszłości. To nie wpływa na przetwarzanie danych wcześniej zebranych.

 

Przelew natychmiastowy

Nasza strona akceptuje płatności przez przelew natychmiastowy. Dostarczycielem serwisu jest Sofort GmbH, Theresienhöhe 12, 80339 Munich, Germany.

 

Przelew natychmiastowy  dostarcza nam potwierdzenia płatności w czasie rzeczywistym, pozwalając nam na wypełnianie naszych zobowiązań umowy od zaraz.

 

Jeśli chcesz płacić używając przelewu natychmiastowego, będziesz dostarczał PIN i ważny TAN do Sofort GmbH, tak, że będzie on mieć dostęp do Twojego internetowego konta bankowego. Sofort GmbH będzie automatycznie sprawdzał saldo na Twoim koncie i wykonywał przelew na nasze konto używając TAN który podasz. To wysyła natychmiastowe potwierdzenie transakcji. Po zalogowaniu, Twój dochód, overdraft protection, dostępność innych kont i stan środków na nich będzie sprawdzany.

 

W dodatku do PIN i TAN, szczegóły płatności, które podajesz jak i informacje osobiste będą wysłane do Sofort GmbH. Te informacje osobowe zawierają Twoje imię, adres, numery telefonów, adres e-mail, adres protokołu internetowego i inne dane wymagane w procesie płatności. Te dane muszę być przesłane, aby bezpiecznie Cię zidentyfikować i ochronić przed oszustwem.

 

Dane są przesyłane do Sofort GmbH na podstawie Art. 6 (1) (a) (Zgoda) and Art. 6 (1) (b) DSGVO (Przetwarzanie dla celów umowy). Masz możliwość odwołania swojej zgody w każdym momencie ze skutkiem w przyszłości. To nie wpływa na przetwarzanie danych wcześniej zebranych.

 

Proszę odwołaj się do płatności przez poniższe linki przelewu natychmiastowego:

https://www.sofort.de/datenschutz.html and https://www.klarna.com/sofort/

 

 

 

 

%
KUPUJ WIĘCEJ, PŁAĆ MNIEJ
KUPUJ WIĘCEJ, PŁAĆ MNIEJ
Od PLN 660 przesylka bezplatna

KUPUJ WIĘCEJ, PŁAĆ MNIEJ

%
Od PLN 1100 rabat 5%
Od PLN 2200 rabat 10%
Od PLN 4400 rabat 15%
(wartosc netto – bez VAT-u, z wyjatkiem artykulów oznaczonych promocja)